Barcelona, 30 juny 2022.- L’equip del projecte Aula Actual ja ha dut a terme la pre-selecció de la propera promoció dels i les joves que podran optar a les Beques Joves Talents d’Aigües de Barcelona.

En total, per l’edició d’enguany hi ha 17 persones pre-candidates, que procedeixen dels centres de Barcelona IES Milà i Fontanals, IES Guineueta, IES Galileo Galilei, IES Joan Coromines, IES Barcelona-Congrès; dels IES Maria Aurèlia Capmany (Cornellà de Llobregat); Joanot Martorell (Esplugues); IES Puig Castellar (Sta. Coloma G.) i IES M. Vázquez Montalbán (Sant Adrià del Besòs).

12 noies i 5 nois optaran a la Beca el proper mes de juliol, serà la setena edició d’una adjudicació que ja suma prop de 25 becats i becades i que cobreix l’import de la matrícula d’una carrera científica o tècnica, 1.500 euros per a despeses vàries, i un seguiment de mentoring tant a les persones becades com a les famílies.

El programa de beques “Joves Talents” d’Aigües de Barcelona està destinat a fomentar el desenvolupament formatiu universitari d’estudiants amb un brillant expedient acadèmic a secundària, però amb dificultats al seu context cultural, econòmic o familiar, en carreres centrades en àmbits de transformació digital, sostenible, social i innovadora.

Com cada any, es prioritzen la participació de centres educatius dels barris més humils. D’aquesta manera es busca que les beques actuïn com a “ascensor” social i motor de cohesió social als barris on actua.  Aquest any hem ampliat la col·laboració a nous barris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Alguns dels graus que volen fer les i els pre-candidats/es d’aquesta edició són: Biotecnologia, Química, Nanotecnologia, Enginyeria Mecànica i Civil, Arquitectura, Intel·ligència Artificial, Bioquímica, Enginyeria informàtica, Farmàcia, Medicina, Enginyeria Química i Física.

Els propers dies s’anunciaran les dates de la selecció dels i les 5 joves que podran optar a la beca. El tribunal de les Beques Joves Talents estarà format per dues persones de l’empresa Aigües de Barcelona i dues persones del programa Aula Actual.