En Jonathan, i la Jane, Jiagui, Nilab i Ranya- de 17 a 19 anys- fan un salt a la universitat: ho han aconseguit! Avui el Tribunal de les Beques #JovesTalent , format per a dues persones d’Agbar– empresa que atorga les beques- i dues d’Aula actual– projecte que les gestiona- han fet públic els cinc noms que sumen als i les 24 estudiants beneficiades per les Beques #JovesTalent . Cal recordar que des de fa 5 anys Agbar– i la seva Fundació  concedeix a joves procedent de famílies vulnerables unes beques que inclouen el pagament de la matrícula d’estudis superiors – preferentment carreres científiques i tecnològiques- i 1.500 euros en despeses d’estudi anuals.

Segons el Tribunal, que es va reunir el passat dilluns 5 de juliol, aquest i i aquestes alumnes “tenen una gran sensibilitat per aportar coneixements tècnics que els proporcionarà la carrera escollida, ia més intel·ligència acreditada per desenvolupar iniciatives que aportin algun tipus de millora en la qualitat de vida de les persones”. Els membres del Tribunal també van destacar que “les persones candidates van mostrar clares dots de lideratge, cosa que permet assegurar una positiva influència en la gestió d’equips de treball en sentit ampli”.

Cal destacar que les cinc joves i el jove beneficiat procedeixen de famílies vulnerables econòmicament, però a més, de llars d’orígens culturals forans, en aquesta ocasió de Cuba, Filipines, Xina, Afganistan, i de Marroc. Tanmateix, malgrat aquesta realitat a vegades dura, són alumnes que s’han destacat en els seus respectius centres per una brillant excel·lència acadèmica, per la qual cosa els seus i les seves tutores han proposat les seves candidatures per accedir a la Beca. Per a primera vegada han participat centres de secundaria d’alta complexitat con La Bastida – de Santa Coloma de Gramenet-, i Pau Claris- de Barcelona-, i d’altres que ja havien col·laborat amb Aula Actual com el Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat.

Segons el director d’ Aula actual– de les beques, Jordi Balcells “tindrem cura d’enriquir aquestes potencialitats amb l’entrenament d’habilitats professionals i humanes durant el nostre acompanyament, i perquè formin juntes una aliança de talents al servei d’una economia productiva basada en l’ètica i en el desenvolupament d’una societat més humana i paritària”.