10 febrer 2022.- Prop de 110 persones han començat aquest dies el segon trimestre dels tallers presencials d’entrenament mental per a gent gran del programa Aula Actual. Dut a terme a diferents municipis, com Barcelona, Terrassa, Vacarisses, Sant Joan Despí i Cornellà, els tallers són impartits pel director d’Aula Actual, Jordi Balcells (les primeres dues classes) i per les monitores voluntàries del programa socio educatiu: la Isabel, la Neus, la Maria, la Sandra, la Clara, la Chus, l’Ana M. i la Pepi. Precisament, aquest febrer comencen dos nous tallers al Casal Terrassa Centre i a Vacarisses, s’arribarà als 12 tallers per a gent gran del programa Aula Actual coordinats al territori.

Als tallers, que tenen per objectiu mantenir i potenciar les capacitats cognitives i les relacions humanes de les persones participants, es duen a terme exercicis de raonament lògic i càlcul mental; de memòria; de llenguatge; de control neuromuscular del moviment fi manual i de composició creativa plàstica.

Amb una hora i mitja de durada a la setmana, a més dels exercicis teòrics i pràctics, les persones que hi assisteixen també reben suport emocional si així ho necessiten, consells per a gestionar millor les emocions, socialitzen entre elles i retornen als hàbits de cohesió grupal de què gaudien abans de la suspensió de les activitats.

Els centres a on es duen a terme són: a la Casa del Mar i al local de la Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes de Catalunya (Barcelona); al Casal Cívic Terrassa – Centre i al Casal del Poble Antic de Sant Pere (Terrassa); al Centre Cívic de Vacarisses; a Casal de Gent Gran Can Maluquer i al Centre Cívic Les Planes (Sant Joan Despí) i a la sala Padró de Cornellà (que començarà en breu).

Les persones que hi participen als cursos han de seguir les mesures de seguretat per la COVID: mascareta obligatòria, ús de gel, mantenir la distància, seure a taules individuals i a la sala està garantida la neteja i desinfecció.