Arrenca la formació dels 10 alumnes que s’involucraran en l’activitat intergeneracional per a gent gran de Can Maluquer

Quins són els objectius d’aquesta experiència intergeneracional? Com són les persones d’edat avançada del Casal Can Maluquer amb les quals compartiran joves i adults grans compartiran un taller sobre ús bàsic de noves tecnologies?

Amb aquests reptes va  arrencar la sessió introductòria en la qual els 10 alumnes de l’Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí van participar el passat dimarts 10 de desembre. Una sessió que es va fer en el mateix centre educatiu sota la batuta del director d’Aula Actual, Jordi Balcells.

Ja s’havia començat aquesta activitat intergeneracional el passat mes amb la sessió del passi del documental “Barris plens de memòria” al centre educatiu. Un documental produït per Aula Actual, en el qual un col·lectiu de gent gran del taller d’entrenaments mental que imparteix Aula Actual a Cornellà, Sant Joan Despí i Terrassa expliquen la duresa de la seva vida en la postguerra- no per això trista-, quan l’accés a una escolaritat no era el pa de cada dia per a tots els infants; i a les nenes se les allunyava dels “sabers acadèmics”.

En contrast, aquests deu adolescents que participaran en el taller intergeneracional com a “ensenyants”, no tenen recorregut ni saviesa vital , però sóns “nadius tecnològics”. Aprofitant aquesta “riquesa” , els  adolescents del centre ensenyaran a les persones usuàries del Casal Can Maluquer els usos quotidians de tablets i mòvils. Per exemple, com buscar receptes de cuina navegant per Internet; fer grups familiars de conversa amb el mòbil, i altres usos útils per a millorar la seva quotidianitat.