Bones pràctiques

Des d’Aula Actual pensem que assegurar la transició dels estudiants a la universitat és una manera de lluitar contra el fracàs escolar. Una oportunitat pels i les joves són les beques de la Fundació Agbar “Joves Talents”, que representen sobretot un bon protector enfront del risc d'atur i el consegüent descens social. És un instrument privilegiat per a l'ascensor social.

I aplicar la mentoria per la nostra part, és millorar els resultats educatius. A més, té un impacte diferencial segon la maduració del programa. En primer lloc, la tutoria suposa:

 1. Ajudar-los a evolucionar com a persones. Estimular:   
 • Valors, especialment la responsabilitat
 • Bona implicació social i esperit cooperatiu

2. Entrenar-los en tècniques d’aprenentatge que els permeti aprofitar les seves capacitats i el seu potencial de rendiment mental.

 

Contingut

El treball de tutoria es basa en l’estructura de continguts que a continuació esmentem:

 1. Ensenyar-los com optimitzar el seu talent
 2. Fer un seguiment de la seva evolució respecte a les diferents assignatures del curs que segueixen. Assessorar-los en com afrontar les assignatures que els son més difícils.
 3. Aportar-los una visió pragmàtica de la carrera vista con un recurs essencial para posicionar-se en el món del treball.
 4. Ajudar-los a fer créixer la seva autoestima per a conscienciar-se de les seves potencialitats.
 5. Estimular, a partir d’aquest context el desenvolupament dels seus actius mentals i emocionals.
 6. Propiciar l’aprenentatge cooperatiu
 7. Entrenar-los en desenvolupar la seva capacitat emprenedora
 8. Ajudar-los a definir el seu màrqueting personal de cara a ofertes de treball professional.

L’any 2018 van ser 12 els estudiants becats, provinents de centres d’entorns vulnerables i de molt compromís per part del professorat amb l’alumnat, perquè creuen que més rellevant que l’origen és l’educació per reduir les desigualtats.   

En un segon lloc, ara, aspirem a la col·laboració de les respectives universitats on estan cursant, per fer també la tutoria acadèmica en determinades matèries, on els estudiants necessiten suport.

Hem de reslatar que la implicació dels familiars ens ha permès incrementar els efectes de millora observats.

Aquí podem veure que ens diuen aquests joves:

https://www.youtube.com/watch?v=VNbJ4yGH8Is

Obrim aquest espai per identificar i difondre experiències innovadores, que facilitin l'intercanvi de coneixement i que ens poden servir de referència per afrontar els reptes de aquesta societat actual.
Treballem els projectes en col·laboració amb associacions i institucions  capaços d'identificar les necessitats de les persones a llarg termini, realitzant el seu seguiment i respectant els seus hàbits culturals.

Àmbits que treballem:

 • Creixement professional
 • Educació i familia
 • Activació de la gent gran
 • Salut i qualitat de vida