De tu a tu: arrenca el reforç escolar telemàtic tutoritzat pels Joves Talents

Aquesta setmana ja ha arrencat el servei de reforç educatiu que des d’Aula Actual impulsem i que protagonitzen sis joves becats i becades amb la Beca Joves Talents – i que acompanyem amb mentorings programats- a sis joves amb dificultats d’aprenantatge de l’IES Joan Martorell d’Esplugues.

Concertament els i les joves tutores – l’Inés, l’Angie, el Cristian, el Lakhbir, en Patvakan i l’Oumaima- fan reforç telemàtic de les assignatures de tercer d’ESO de matemàtiques, biologia, geologia, física i química.

Aquest projecte es basa en l’empatia i l’efecte mirall i durant l’any passat va teneir molts bons resultats a l’IES Numància de Santa Coloma de Gramenet, encara que era presencial. Per una banda,  els i les joves universitàries s’apropen als joves amb dificultats d’aprenenatge des de les seves experiències recents, i amb una edat propera, de manera que funciona molt millor l’apropament per a detectar necessitats efectives i d’aprenentatge, i buscar estratègies pedagògiques, que són guiades pel director d’Aula Actual , Jordi Balcells. Per altra banda, els joves i les joves becats universitàries – els Joves Talents, guanyen també amb experiència d’estratègies de docència pel seu futur professional, i humanament, compromís amb la societat en què viuen a través del seu voluntariat.