En marxa el primer taller on-line d’entrenament mental per a gent gran

Gran satisfacció i emoció és el que s’ha viscut avui en el primer taller d’entrenament mental per a gent gran “on line” d’Aula Actual, que la voluntària Clara Rodríguez, ha fet en una sessió de 45 minuts per a quatre dones d’edats avançades: la Teresa, la Maria Rosa, l’Olga i la Josefina.

Satisfacció el veure que malgrat el poc alfabetisme digital, les quatre assistents s’han pogut connectar telemàticament, -ajudades pels seus familiars a vegades- per a assistir a aquest taller d’entrenament mental que les podrà acompanyar durant tot l’any, una vegada la setmana, amb exercicis cognitius especials per a frenar l’envelliment  i preparats per a ser posats en pràctica telemàticament, sota la supervisió del director d’Aula Actual, Jordi Balcells.

I emoció al compartir les seves paraules d’alegria al poder seguir aquestes sessions, ja que totes les assistents han expressat la gran soledat i duresa amb la qual han viscut el confinament i les mesures d’aïllament de la pandèmia, allunyades de familiars i amb molt escàs contacte social.

Aquest taller serà el pioner, però a partir de gener del 2021 arrencarà una altra telemàticament a la Casa del Mar de Barcelona, per atendre les persones grans que el seguien.

Cal recordar que al mes d’octubre des d’Aula Actuales reprenien set tallers d’entrenament mental  a Terrassa – al Casal Cívic de Can Boada i el Casal Cívic Centre (de Terrassa)-; a Barcelona – a través de la Coordinadora de Pensionistes  i de la Casa del Mar – i dos a Sant Joan Despí– a les AV de Les Planes i el Pi-, però a causa de la Covid, tots van quedar suspesos.