Barcelona, 1 d’octubre de 2021.- Amb notes excel·lents de Treball de Fi de Grau (10, 9,3 i 9 respectivament), la Inés, el Sergi i el Cristian eren ahir els protagonistes de la celebració de la seva recent graduació en Enginyeria de Sistemes Biològics i  Enginyeria Informàtica.

Ells són els tres primers joves becats del programa Beques Joves Talents, d’Aigües de Barcelona i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). Es tracta d’un programa iniciat el 2016, on actualment ja són 25 el total d’alumnes becats i becades, per a cursar els seus estudis a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

A l’acte, celebrat a l’Àgora del Museu de les Aigües, hi van participar el president de la CONFAVC, Jordi Giró; el president d’Aigües de Barcelona, Àngel Simon; el conseller delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos i els homenatjats: Inés Fernández Cristian Panta i Sergi Bedor. Les persones becades van exposar la seva experiència durant la carrera, explicant breument els seus treballs de final de grau i què ha significat per a ells el fet d’haver aconseguit aquesta beca.

De famílies de procedència molt diversa (n’hi ha de Catalunya, el Marroc, Equador, Armènia, la Índia, Perú, Afganistan, la Xina i Cuba), les i els 25 joves becats procedeixen de centres de Barcelona i l’àrea metropolitana, de barris amb certa vulnerabilitat social. Són joves acadèmicament brillants però amb recursos econòmics limitats perquè puguin dur a terme estudis universitaris per a fomentant, d’aquesta manera, la inclusió i equitat en l’educació. A més, la majoria de les joves becades són dones (16) vers 9 homes i les carreres que estudien estan relacionades amb la branca científica i tecnològica. Els 25 joves becats/es estudien: Biologia, Bioquímica, Enginyeria de sistemes biològics, Enginyeria de Telecomunicacions, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Química, Enginyeria Informàtica, Nanociència i Nanotecnologia Òptica i optometria, Psicologia i Mecatrònica, Comunicació Audiovisual i Economia, entre d’altres.

Els estudiants adherits al programa reben una beca que cobreix, per cada curs durant tota la carrera, l’import de la matrícula i 1.500 euros per a despeses diverses relacionades amb els estudis. A més, les beques s’especialitzen en camps estratègics com la transformació digital, la innovació, la sostenibilitat i el desenvolupament social. Ahir Simón va anunciar el compromís que a més les Beques incorporin un programa “Alumni” per a facilitar que els i les graduades puguin accedir a oportunitats de treball, per a fomentar alhora la xarxa de col·laboració mútua entre els participants i el lideratge ètic.

En la trobada, els familiars dels tres alumnes graduats van coincidir a agrair a les Beques “Joves Talents” i al programa Aula Actual la oportunitat que han donat als seus fills i filla com l’estudi i la consecució de la carrera que ha suposat un gran repte per a ells i ella.