El mes de maig s’acabava l’últim dels tallers d’estimulació cognitiva de la gent gran que, des del passat octubre de 2020, ha realitzat de forma virtual i un cop per setmana el programa Aula Actual de la CONFAVC.

Amb una mitjana de 7 persones que han acabat el taller, durant aquesta setmana les persones participants han rebut el diploma acreditatiu en reconeixement a la seva capacitat d’aprenentatge i desenvolupament personal demostrat en les activitats desplegades al Taller d’Activació Mental i Emocional, que ha estat impartit per la monitora Clara Rodríguez.

Des de la tardor, s’hi han anat sumant una vintena de persones en diferents sessions, que han durant una mitjana d’1,5 hores. Dones i homes grans que, després del confinament viscut des del març de 2020, han compartit experiències personals, confidències i experiències de vida amb la resta del grup, més enllà de fer exercicis cognitius i de memòria. Alguns dels exercicis han estat sobre raonament lògic i càlcul mental i exercicis de llenguatge, entre d’altres.

El proper setembre tornaran a dur-se a terme els tallers d’entrenament mental per a gent gran, en format on line i presencial, per tal de trencar amb la soledat d’aquest col·lectiu i mantenir la seva autonomia el major temps possible.