​L’equip d’Aula Actual ja s’ha entrevistat a 9 estudiants entre els quals 5 seran beneficiaris o de la beca Joves Talents, de la Fundació Agbar – que inclou la matrícula universitària més 1.500 euros euros l’any per despeses d’estudis-, i que seran acompanyats al llarg dels seus estudis universitaris – i també les seves famílies- amb mentorings personalitzats pel dircetor d’Aula Actual, el psicòleg Jordi Balcells.

Són joves que somien cursar Farmàcia, Medicina, Biologia, Òptica i Optometria Enginyeria civil, i Mecatrònica i que els seria molt difícil accedir a estudis superiors sense aquest ajut econòmic i acompanyament personalitzat: “Si no em donen la beca, hauré de treballar per anar a la Universitat o no podré assistir-hi”, ens explica una de les candidatures entrevistades.

Aquesta serà la sisena promoció de beques, i enguany totes les candidatures vénen de centres educatius d’alta complexitat que no havien participat mai – excepte el Pau Claris de Barcelona-perquè, o bé, no tenien cap alumnat que anés a la universitat, o candidatures que no cumplien els requisits com tractar-se de nois i noies de famílies vulnerables i amb nivells culturals familiars també complexos i baixos.

Per tant s’incorporen a l’accés d’aquestes beques l’alumnat de l’IES Flos i Calcat, Milà i Fontanals, Miquel Terradell ( tots de Barcelona), i de l’ IES La Bastida de Santa Coloma Gramenet.

Novament, i també com els 19 estudiants becades i becats de les anteriors cinc edicacions, les candidatures d’enguany– sis noies i 3 nois- vénen de nuclis familiars amb dificultats econòmiques i sòcio-culturals, on els pares o familiars sovint tenen orígens culturals foranis. En aquesta edició d’Afganistan, Filipines, Índia, Xina, i països de l’Amèrica Llatina.

(Peu de fotografia: Arxiu fotogràfic de la CONFAVC/ Aula Actual. Estudiants becats i becades de l’edició del 2020)