Barcelona, 8 febrer 2022.- Aquesta setmana es duia a terme una nova trobada entre les i els joves universitaris de les Beques Joves Talents. Via telemàtica, a la sessió de mentoria hi estaven convocats els i les joves de les edicions del 2017 al 2020, 18 en total. Tot i que no tots hi van poder connectar-se per diversos motius, a la trobada hi van participar més d’una quinzena, que van rebre la sessió de mentoria del director d’Aula Actual, Jordi Balcells.

Durant la presentació de nous assessoraments, el director d’Aula Actual els va poder instruir sobre temàtiques diverses, tant del món acadèmic, com de l’empresarial com de l’emocional. Alguns dels temes van ser com resoldre problemes, com anticipar-se a ells, com prendre decisions i com optimitzar la capacitat d’aprendre formar-se per ser un/a millor professional i com ser una persona innovadora a l’empresa.

El programa Beques Joves Talents d’Aigües de Barcelona és un programa consolidat per ajudar a joves que desitgen continuar amb els seus somnis de cursar estudis universitaris en camps com la transformació digital, la innovació, la sostenibilitat i el desenvolupament social. Joves de l’àrea metropolitana de Barcelona que van créixer en situacions
de vulnerabilitat i que, malgrat tot, tenen un molt bon expedient de batxillerat.

25 joves han estat becades durant sis edicions amb orígens culturals forans, com Cuba, Filipines, la Xina, l’Afganistan, el Marroc, l’Equador, Armènia, la Índia, l’Afganistan. I també de Catalunya i d’Espanya. A més, a les beques hi ha una majoria de perfils femenins (15 noies vers a 10 nois). Algunes de les carreres que estudien són Doble grau de Telecomunicació i Telemàtica, Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions, Química, Enginyeria electrònica, Fisioteràpia, Enginyeria Informàtica, Farmàcia, Física (investigació), Psicologia, Nano ciència i nanotecnologia, Òptica i optometria i Comunicació Audiovisual.