Barcelona, Terrassa, Vacarisses, Sant Joan Despí i Cornellà estan acollint aquest dies fins a 10 tallers presencials d’entrenament mental per a gent gran, i ja sumen prop de 130 les persones participants. Impartits per les monitores del programa socio educatiu Aula Actual, als tallers, que tenen per objectiu mantenir i potenciar les capacitats cognitives i les relacions humanes de les persones participants, es duen a terme exercicis de raonament lògic i càlcul mental; de memòria; de llenguatge; de control neuromuscular del moviment fi manual i de composició creativa plàstica.

L’inici dels tallers d’entrenament mental d’aquest octubre suposa el retorn a les classes presencials de persones de més de 60 anys apuntades a la formació del programa Aula Actual, després que, des del maig de 2020 i degut a la pandèmia per la COVID, la formació es fes de forma virtual un cop acabat el confinament de l’any passat.

Amb una hora i mitja de durada a la setmana, a més dels exercicis teòrics i pràctics, les persones que hi assisteixen també reben suport emocional si així ho necessiten, consells per a gestionar millor les emocions, socialitzen entre elles i retornen als hàbits de cohesió grupal de què gaudien abans de la suspensió de les activitats.

Els centres a on es duen a terme són: a la Casa del Mar i al local de la Coordinadora Nacional de Jubilats i Pensionistes de Catalunya (Barcelona); al Casal Cívic Terrassa – Centre i al Casal del Poble Antic de Sant Pere (Terrassa); al Centre Cívic de Vacarisses; a Casal de Gent Gran Can Maluquer i al Centre Cívic Les Planes (Sant Joan Despí) i a la sala Padró de Cornellà (que començarà en breu).

Per descomptat, les persones que hi participen als cursos han de seguir les mesures de seguretat per la COVID: mascareta obligatòria, ús de gel, mantenir la distància, seuen a taules individuals i a la sala està garantida la neteja i desinfecció.