Barcelona, 15 d’octubre 2021.- Ahir va tenir lloc la 1a trobada conjunta de la 6a edició del becaris Joves Talents 2021. Les 5 becades i el becat (la Jane, la Jiahui, la Ranya, la Nilab i el Jonathan) s’afegeixen als i les 19 becades de les edicions anteriors, sumant-hi 24 en total en les sis edicions que ha celebrat fins ara el Projecte Beques Joves Talents, que atorga la Fundació Aigües de Barcelona amb l’acompanyament de mentories del nostre programa sòcio-educatiu, Aula Actual.

Les joves procedeixen de centres de secundària d’alta complexitat i van acabar el seus estudis amb excel·lència acadèmica. Amb la Beca, gràcies a la dotació econòmica de la matrícula universitària per a cada curs i 1.500 euros per a despeses, han pogut accedir a estudis universitaris, a més de comptar amb l’acompanyament personalitzat de l’equip d’Aula Actual tant elles i ells com els seus familiars. Els graus que estudien, que són preferentment carreres científiques i tecnològiques, són Doble grau de Telecomunicació i Telemàtica, Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions, Química i Fisioteràpia. El programa, iniciat fa cinc anys també suposa un impuls perquè dones joves s’incorporin a carreres tècniques i científiques, que fins fa poc havien estat poc feminitzades.

A més, enguany les quatre joves i el jove beneficiat procedeixen de llars d’orígens culturals forans, com Cuba, Filipines, la Xina, l’Afganistan i el Marroc. Quant als centres educatius, les Joves Talents venen d’instituts de secundària de Barcelona i de l’àrea metropolitana: de l’IES Pau Claris (Barcelona), l’IES Joanot Martorell (Hospitalet de Llobregat), l’IES La Bastida (Sta. Coloma Gramenet) i l’IES Miquel Tarradell (Barcelona).

En la trobada es va dur a terme la primera sessió de mentoria a les Joves Talents per part del director d’Aula Actual, Jordi Balcells. També hi van participar la responsable de Projectes d’Acció Social d’Aigües de Barcelona, Beatriz Beza i la tècnica de projectes d’Aula Actual, Aurora Gómez. La mentoria és l’acompanyament que es fa des d’Aula Actual, el suport i el seguiment grupal i individual de les becades i els becats en la seva estada a la universitat. Una fase d’estudis on l’acompanyament és un factor clau per afavorir la permanència, el bon desenvolupament i la finalització satisfactòria dels estudis universitaris. A més, ens sessions posteriors, s’inclourà l’ajuda i l’orientació a les famílies dels estudiants a fi que puguin donar el suport emocional adient per al bon desenvolupament del projecte universitari.