Cornellà de Llobregat, 17 de novembre.-​ Una trentena d’alumnes de primer i segon de batxillerat científic i tecnològic van assistir a la xerrada que Aula Actual, va organitzar a l’Institut Maria Aurèlia Campany de Cornellà de Llobregat, amb l’anhel de visibilitzar dones que han estudiat carreres universitàries tecnològiques i científiques, tal com la Oumayya Allou, enginyera química i Oumaima Seddik, psicòloga; ambdues becades pel Programa Joves Talents d’Aigües de Barcelona i acompanyades fins a bon port a través dels nostres mentorings.

La importància i els beneficis d’anar a la universitat i de fer estudis superiors, destacant també que les carreres tecnològiques i científiques estan més retribuïdes i tenen una inserció laboral més fàcil, a més de destacar la falta de referents femenins en aquests tipus d’estudis universitaris que també perjudica la investigació en biaixos de gènere, van ser els principals temes que van aflorar, així com el fet d’animar a les noies presents que no deixar-se portar per estereotips de gènere i que escullin les carreres que desitgin elles mateixes, amb independència dels condicionants familiars per haver nascut dones.

A la ronda de preguntes els i les alumnes les estudiants es van interessar especialment per com va ser l’ experiència al batxillerat i a la carrera universitària de les dues ponents, especialment la de la Oumayya, al haver realitzar una enginyeria.

Cal destacar que és la segona xerrada que organitza Aula Actual per a trencar esteoropips de gènere de noies de famílies vulnerables. La primera es va fer el 25 d’octubre a l’Auditori Blume d’Esplugues de Llobregat per alumnes de 4t de la ESO i de batxillerat del Joanot Martorell. Les ponents en aquest cas van ser la Oumayya, enginyera química, la Inés, enginyera de sistemes biològics i l’Anggie, física. En aquest cas, les tres van explicar la seva experiència universitària essent noies a l’àmbit de les ciències i les tecnologies.
Cal destacar que queda pendent realitzar una altra xerrada de les mateixes característiques a l’Institut Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí, tot i que la data encara no està fixada.