Cornellà de Llobregat, 9 de novembre.- E Zepi, l’Oumayya l’Oumaima, l’Anggie i l’Oussama han arribat a port: han acabat les seves carreres universitàries- tècniques i científiques- que han pogut escollir i accedir-hi gràcies en molt bona part a la seva excel·lència acadèmica i a la Beca Jove Talents que dóna la companyia Aigües de Barcelona (Agbar) des del 2021 amb l’acompanyament – els mentorings” delAula Actual.
I per aquest gran motiu l’alumnat becat, els seus familiars, i les persones representants de la CONFAVC i la companyia Agbar van celebrar “la sortida del forn” de la segona promoció de 5 persones del programa Beques Joves Talents, en un acte a l’Àgora del Museu de les Aigües. Cal recordar que el programa Jove Talents, té actualment 21 alumnes becats cursant estudis a universitats públiques catalanes, com ara la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB).
L’acte va comptar amb les intervencions de Jordi Giró, president de la CONFAVC, qui va emfasitzar la necessitat de “construir aquests barris amb valors”. “Heu de ser activistes dels vostres barris”, va concloure Giró referint-se als i les becàries. Per la seva part Mohamed El Amrami, president d l’Associació Suara i referent al món social, va iniciar la taula rodona amb la participació de les cinc persones becades: Zepi Lin, graduat en Enginyeria Mecànica; Oumayya Allou, graduada en Enginyeria Química; Oumaima Seddik, graduada en Psicologia; Anggie Rizo, graduada en Física, i Oussama Ben El Fassi, graduat en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació. Tots ells van explicar la seva experiència durant la carrera, destacant la importància d’haver obtingut la beca per cursar els estudis amb els quals somiaven i obrir les portes del seu futur professional. Va ser el conseller delegat de la companyia que va tancar les intervervencions destacant “el valor de les aliances amb entitats com la CONFAVCper fer realitat iniciatives com el programa Beques #JovesTalents22, per facilitar l’accés a la universitat a joves brillants”.
Joves acadèmicament brillants de famílies vulnerables
De famílies de procedència molt diversa (n’hi ha de Catalunya, el Marroc, Equador, Armènia, la Índia, Perú, Afganistan, la Xina, Cuba, Filipines i Ucraïna), les i els 29 joves becats procedeixen de centres de Barcelona i de l’àrea metropolitana, de barris amb certa vulnerabilitat social. Són joves acadèmicament brillants però amb recursos econòmics limitats que han estat becats perquè puguin dur a terme estudis universitaris per a fomentar, d’aquesta manera, la inclusió i equitat en l’educació. A més, la majoria de les joves becades són dones (19) vers 10 homes i les carreres que estudien estan relacionades amb la rama científica i tecnològica. Concretament, dels 29 joves becats/es estudien: biologia, bioquímica, enginyeria de sistemes biològics, enginyeria de telecomunicacions, enginyeria informàtica, enginyeria química, enginyeria informàtica, nanociència i nanotecnologia, òptica i optometria, psicologia i mecatrònica, comunicació audiovisual, medicina i economia, entre d’altres.
Els estudiants adherits al programa reben una beca que cobreix, per cada curs durant tota la carrera, l’import de la matrícula i 1.500 euros per a despeses diverses relacionades amb els estudis. A més, les beques s’especialitzen en camps estratègics com la transformació digital, la innovació, la sostenibilitat i el desenvolupament social.
Un dels aspectes diferencials del programa és que els i les joves tenen un acompanyament especialitzat al llarg de tots els estudis a través del projecte Aula Actual , per afavorir el desenvolupament de les seves competències transversals i l’acostament al món laboral.
Cal recordar que el setembre de l’any passat es va graduar la primera promoció de joves, algun dels quals està treballant a Aigües de Barcelona.
El programa Alumni: una porta al món laboral
Un cop graduats, l’alumnat becat pot accedir a oportunitats de treball gràcies al programa “Alumni”, per a fomentar alhora la xarxa de col·laboració mútua entre els participants i el lideratge ètic.
Comentaris recents