13 de gener de 2022.- Tres dels universitaris del programa de Beques “Joves Talents” que gestiona Aula Actual han exposat, en una sessió grupal via telemàtica, coneixements teòrics i pràctics derivats dels seus estudis i de la seva experiència laboral. La sessió està disponible al canal de youtube d’Aula Actual en el següent enllaç: https://youtu.be/uuCEgAqVj0E

La Oumayya, estudiant d’Enginyeria Química a la UB; l’Oussama, a punt de graduar-se en Enginyeria de Telecomunicacions a la UPC i l’Anggie, estudiant del grau de Física (rama d’investigació) a la UB han explicat de forma magistral una nova metodologia per a fer reforç escolar, l’experiència laboral i el valor de la física quàntica.

Oumayya ha presentat l’aplicació d’una metodologia pròpia de “Reforç escolar”. Un mètode innovador utilitzat durant seu suport educatiu a alumnes de batxillerat i de secundària. A més, l’Oumayya ha exposat el cas d’èxit d’una de les seves alumnes que, havent suspès dues assignatures (matemàtiques i química), va aconseguir superar-les, aprovar la selectivitat i entrar a la carrera desitjada. 

En la seva intervenció, l’Oussama ha explicat als seus companys i companyes, mitjançant una interessant argumentació didàctica, la manera de captar l’interès de l’empresa que oferta una feina. A més, ha fet una exposició tècnica i elaborada sobre com donar visibilitat a les pròpies qualitats professionals durant l’entrevista de feina i com fer valer la professionalitat un cop s’aconsegueix el lloc de treball.  

Pel que fa a la Anggie, ha exposat de forma magistral el valor de la física quàntica. Fent una introducció a partir del naixement d’aquesta ciència, ha detallat la seva aplicació en l’actualitat (a través de la carrera espacial o en la transmissió d’informació a les tàctiques bèl·liques) i algunes curiositats d’una disciplina que és essencial avui en dia.

A la sessió, dirigida pel director d’Aula Actual i professor especialitzat en pedagogia terapèutica Jordi Balcells, també hi ha participat un altre Jove Talent, el Cristian, recentment graduat en Enginyeria Informàtica. Cristian ha detallat el seu treball de final de grau, que posa en valor la inclusió de la part de gràfica dins del camp del processament de dades.

A la sessió hi van assistir una quinzena dels joves becats i becades, que van seguir amb interès les brillants exposicions dels seus companys. A més, el director d’Aula Actual, Jordi Balcells, va introduir la sessió amb uns minuts d’assessoria i mentoring per a les i els becaris “Joves Talents”.