Amb el repte aconseguit de comptar ja amb els tres primers universitaris i universitàries graduades, de la fornada dels “Joves Talents” d’Aigües de Barcelona, el 20 de juliol tenia lloc la trobada periòdica d’Aula Actual amb els familiars i els i les joves estudiants de les promocions 2016-2019.

La Inés, amb el grau d’Enginyeria de Sistemes Biològics; el Cristian, amb el títol d’Enginyeria Informàtica i el Sergi, amb el d’Enginyeria Informàtica i menció en Enginyeria del Software són els tres universitaris que aquest juliol han aconseguit finalitzar els seus estudis superiors amb un destacat nivell de qualitat de resultats acadèmics.

En la trobada, els familiars de les tres alumnes graduats van coincidir a agrair a les Beques “Joves Talents” i al programa Aula Actual la oportunitat que han donat als seus fills i filla com l’estudi i la consecució de la carrera que ha suposat un gran triomf per a ells i ella.

El director d’Aula Actual, Jordi Balcells va centrar la seva xerrada en les recomanacions a les famílies tutores sobre quina pot ser la millor manera d’ajudar els i les estudiants, respectant sempre la seva iniciativa i les motivacions en el seu pla de vida i, alhora, reforçant amb suport afectiu i la seva ajuda a pensar bé les decisions que prenguin.

A més, la reunió va servir per ajudar als familiars a visualitzar el tipus de feina que realitzaran els seus fills i filles una cop acabin la seva etapa de formació i les exigències que els comportarà mantenir la seva estabilitat professional i la seva projecció de futur. A això se suma una tasca important que ha dut a terme ’Aula Actual durant aquests darrers anys: incidir en què els estudiants desenvolupin habilitats professionals com a complement dels coneixements i la necessitat del seu entrenament durant l’etapa de formació, a més de l’acompanyament pedagògic per a optimitzar el seu potencial de rendiment.

Com destaca Balcells: “l’actitud dels pares i mares va ser participativa, rica d’opinions i de suport als seus fills. Ells han sabut mobilitzar el seu bon talent fent-los, entre altres coses, mereixedors de la beca que gaudeixen.” I subratlla: “l’energia que genera l’afecte incondicional dels familiars, especialment en hores baixes -que sempre n’hi ha- ajuda als i les joves a superar l’estrès i els problemes i a focalitzar creativament la seva trajectòria professional, iniciada amb la seva primera matrícula a la universitat i incrementada i validada amb els seus encerts en l’àmbit de l’activitat com a professionals qualificats.”

Actualment, hi ha 25 joves estudiants que han rebut la beca “Joves talents” i enguany hi han accedit 5 més en la darrera promoció, la sisena des de l’any 2016.