Barcelona, 10 de març 2020.- El passat 8 de març a Aula Actual manteníem una nova sessió de mentoring amb els i les Joves Talents. Durant la trobada, els estudiants universitaris van exposar un cas pràctic fictici de desenvolupament d’un pla de negoci per aconseguir augmentar la rendibilitat a una botiga de joguines.

Els i les joves van analitzar les causes del fracàs del negoci i van proposa maneres d’innovar i fer que l’empresa de joguines tirés endavant mitjançant l’adaptació a formes més modernes i ajustades al públic infantil i juvenil actual. En total es van fer cinc exposicions de cadascun dels grups de becats o becades que havien de treballar junts. El director d’Aula actual, Jordi Balcells, va elogiar la qualitat dels treballs i l’excel·lent capacitat comunicativa dels portaveus de cadscun dels plans de negoci.

A més, com sempre, el director d’Aula Actual Jordi Balcells va dur a terme una exposició amb assessorament educatiu i de formació sobre l’entorn laboral i emocional als 15 estudiants universitaris/es que hi van assistir. Tanmateix, la trobada va servir per fer el seguiment dels estudis per part del director d’Aula. Les sessions de mentoring, que es fan aproximadament cada mes o mes i mig, serveixen a Aula Actual per a retrobar-se amb els Joves Talents, saber com estan afrontant els estudis de grau i com continuen assolint els seus somnis d’estudiar una carrera. És per tant, un motiu d’alegria i de fer grup.

El programa Beques Joves Talents d’Aigües de Barcelona és un programa consolidat per ajudar a joves que desitgen continuar amb els seus somnis de cursar estudis universitaris en camps com la transformació digital, la innovació, la sostenibilitat i el desenvolupament social. Joves de l’àrea metropolitana de Barcelona que van créixer en situacions de vulnerabilitat i que, malgrat tot, tenen un molt bon expedient de batxillerat.

Des de 2016, 25 joves han estat becades durant sis edicions amb orígens culturals forans, com Cuba, Filipines, la Xina, l’Afganistan, el Marroc, l’Equador, Armènia, la Índia, l’Afganistan. I també de Catalunya i d’Espanya. A més, a les beques hi ha una majoria de perfils femenins (15 noies vers a 10 nois). Algunes de les carreres que estudien són Doble grau de Telecomunicació i Telemàtica, Enginyeria Electrònica de Telecomunicacions, Química, Enginyeria electrònica, Fisioteràpia, Enginyeria Informàtica, Farmàcia, Física (investigació), Psicologia, Nano ciència i nanotecnologia, Òptica i optometria i Comunicació Audiovisual.

De moment, ja s’han graduat 3 d’ells i enguany acabaran la carrera una becada i un becat més.